Psychische interventies

Een psychische interventie is een maatwerk traject van behandeling en re-integratie naar werk, voor individuele werknemers die psychische klachten ervaren, dreigen uit te vallen of al uitgevallen zijn. Angst, Burnout en depressies zijn veel gehoorde klachten. Onze arbeidspsychologen kunnen binnen 5 werkdagen een Quickscan en intake gesprek plannen en achtereenvolgens binnen 5 werkdagen de interventie opstarten. Dit doen wij in een kleinschalige setting, met volledige aandacht voor de persoon. Het is zaak om snel te schakelen bij dergelijke klachten: bij Bounce hebben we daarom ook geen wachtlijsten. 

Wat kenmerkt Psychische interventies?

Psychische interventies bieden een passende oplossing voor stressklachten en burn-out, depressie en somberheid, angsten, paniek en trauma's. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van onderstaande wetenschappelijk onderbouwde en therapeutische methodieken:

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT);
  • Mindfulness-based cognitive therapy (MBCT);
  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR);
  • Client-gerichte therapie (CCT);
  • Oplossingsgerichte therapie.

Resultaat

Onze arbeidspsychologen kunnen op basis van een Quickscan (dit is een intakegesprek met vervolgens een verslag en plan van aanpak), een intake en enkele onderzoeken en vragenlijsten binnen 5 werkdagen opstarten. Hierdoor werken we direct toe naar resultaat, in tegenstelling tot de reguliere zorg. Hier zijn wachttijden van 1 tot 3 maanden gebruikelijk waardoor werknemers langer met klachten blijven zitten. 

Werkwijze

Onze arbeidspsychologen kunnen binnen 5 werkdagen een Quickscan en intake gesprek plannen en achtereenvolgens binnen 5 werkdagen de interventie opstarten. Dit doen we in een prettige en kleinschalige setting. 

Gedurende het vervolgtraject vindt er op meerdere momenten tussentijds overleg plaats met werknemer, werkgever en/of bedrijfsarts. Daarnaast adviseren wij om rondetafelgesprekken in te zetten om direct onderling af te kunnen stemmen wat de juiste vervolgstappen zijn in het traject.

Aan het einde van het behandeltraject vindt er een evaluatie plaats met de werknemer. Hierbij worden onder andere de behaalde doelstellingen, het verloop van het re-integratieproces en onze begeleiding geëvalueerd. 

Vraag nu een offerte aan