Arbeidshulpverlening

Arbeidshulpverlening is een maatwerk traject van behandeling en re-integratie naar werk, voor individuele werknemers die psychische klachten ervaren, dreigen uit te vallen of al uitgevallen zijn. Onze arbeidspsychologen kunnen binnen 5 werkdagen een Quickscan en intake gesprek plannen en achtereenvolgens binnen 5 werkdagen de arbeidshulpverlening opstarten.

Wat kenmerkt Arbeidshulpverlening

Arbeidshulpverlening biedt een passende oplossing voor stressklachten en burn-out, depressie en somberheid, angsten, paniek en trauma’s. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van onderstaande wetenschappelijk onderbouwde en therapeutische methodieken:

 

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT);
  • Mindfulness-based cognitive therapy (MBCT);
  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR);
  • Client-gerichte therapie (CCT);
  • Oplossingsgerichte therapie.

Resultaat

Onze arbeidspsychologen kunnen op basis van een quickscan, een intake en diverse onderzoeken en vragenlijsten binnen 5 werkdagen opstarten. Hierdoor werken we direct toe naar resultaat, in tegenstelling tot de reguliere zorg. Hier zijn wachttijden van 1 tot 3 maanden gebruikelijk waardoor werknemers langer met klachten blijven zitten. Werkgevers krijgen door onze snelle dienstverlening direct duidelijkheid en kunnen gemiddeld € 250,- per werknemer per dag besparen.

Werkwijze

Arbeidshulpverlening start met een quickscan voor diagnose en advies op basis van de vraagstelling van werkgever en/of bedrijfsarts.

Gedurende het vervolgtraject vindt er op meerdere momenten tussentijds overleg plaats met werknemer, werkgever en/of bedrijfsarts. Daarnaast adviseren wij om rondetafelgesprekken in te zetten om live direct onderling af te kunnen stemmen.

Aan het einde van het behandeltraject vindt er een evaluatie plaats met de werknemer. Hierbij worden onder andere de behaalde doelstellingen, het verloop van het re-integratieproces en onze begeleiding geëvalueerd.

Vraag nu een offerte aan